Ιατρείο - Πασχαλίδης Χαράλαμπος - Περιοδοντολόγος Υπηρεσίες - Πασχαλίδης Χαράλαμπος - Περιοδοντολόγος Περιοδοντολογία - Πασχαλίδης Χαράλαμπος - Περιοδοντολόγος Επικοινωνία - Πασχαλίδης Χαράλαμπος - Περιοδοντολόγος Επικοινωνία - Πασχαλίδης Χαράλαμπος - Περιοδοντολόγος
Χαράλαμπος Δ. Πασχαλίδης - Περιοδοντολόγος, DDS, MS
 
  Περιοδοντολογία
  Περιοδοντικές νόσοι
Εξέταση
Θεραπεία
Συντηρητική θεραπεία
Χειρουργική θεραπεία
Μετεγχειρητικές οδηγίες
  Σύνδεσμοι
  International Member
 
    American Academy
of Periodontology
 
 
Περιοδοντικές Νόσοι
 
1) Ουλίτιδα. Πρόκειται για φλεγμονή των ούλων, που εκδηλώνεται με ερυθρότητα, αιμορραγία ή και πρήξιμο των ούλων. Συνήθως οφείλεται σε παραμέληση εκ μέρους του ασθενούς και κακή στοματική υγιεινή και πρόληψη στο οδοντιατρείο. Αποτελεί την ηπιότερη μορφή περιοδοντικού νοσήματος, που είναι αντιστρεπτή με την κατάλληλη θεραπεία και την επιμελή στοματική υγιεινή.

2) Περιοδοντίτιδα. Αθεράπευτη ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, εξαιτίας της σταδιακής εξάπλωσης και ανάπτυξης των μικροβίων και των προιόντων τους κάτω από τα ούλα. Η εξάπλωση της φλεγμονής κάτω από τα ούλα οδηγεί σταδιακά στην καταστροφή των στηρικτικών ιστών των δοντιών, όπως του οστού των φατνίων. Τα ούλα σταδιακά αποκολλώνται («χαλαρώνουν») και σχηματίζονται οι περιοδοντικοί θύλακες, οι οποίοι γεμίζουν με μικρόβια. Οσο εξελίσσεται η νόσος, οι θύλακες βαθαίνουν και ολοένα καταστρέφονται οι περιοδοντικοί ιστοί και το οστούν, με συνέπεια να εμφανισθεί κινητικότητα των δοντιών.

3) Διάφορες καταστάσεις, όπως υπερπλασίες, υφιζήσεις, κλπ.

 
       
Sitemap Περιοδοντολογία Web Design & Development Copyright

Ιατρείο
Υπηρεσίες
Βιογραφικό
Ερωτήσεις
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Όροι Χρήσης

Περιοδοντικές νόσοι
Εξέταση
Θεραπεία
Συντηρητική θεραπεία
Χειρουργική θεραπεία
Μετεγχειρητικές οδηγίες

by DrGraphics
www.drgraphics.gr

© 2023 Χαράλαμπος Δ. Πασχαλίδης
All rights reserved.

 
Πολιτική Απορρήτου